Hvordan få de beste tilbudene på leiebil

Hvis du er en person som elsker å reise, vet du at å få de beste tilbudene på leiebil kan utgjøre en betydelig forskjell i reiseutgiftene dine. Enten du er en hyppig reisende eller bare planlegger en ferie, er det ofte en nødvendighet å leie bil. Det kan imidlertid være ganske utfordrende å finne et godt tilbud på leiebil.

Undersøk og sammenlign priser

Leiebilprisene kan variere mye avhengig av selskap, årstid og sted. For å få det beste tilbudet er det viktig å undersøke og sammenligne priser fra flere bilutleiefirmaer. Begynn med å sjekke nettsidene til store bilutleiefirmaer som Getaround.
  • Sjekk ut tredjeparts reisebestillingsnettsteder som Expedia, Travelocity og Kayak for å sammenligne priser på tvers av flere bilutleiefirmaer.
  • Benytt deg av prissammenligningsverktøy som Google Flights eller RentalCars.com, som lar deg se priser på tvers av flere bilutleiefirmaer på ett sted. Ikke glem å ta med tilleggstjenester som forsikring og GPS når du sammenligner priser.
  • Hold utkikk etter kampanjer og tilbud. Noen ganger tilbyr utleiefirmaer rabatter hvis du bestiller lang tid i forveien eller leier for en viss periode. Andre ganger kan du kanskje få et godt tilbud ved å bestille direkte gjennom flyselskapet eller hotellet du bor på.

Bestill tidlig eller i siste liten

Hvis du ønsker å spare penger på leiebil, er timing nøkkelen. Å bestille tidlig eller vente til siste øyeblikk kan ofte gi lavere priser. Å bestille tidlig kan være et godt alternativ hvis du planlegger en tur langt i forveien. Leiebilprisene har en tendens til å øke når leiedatoen nærmer seg, så ved å bestille tidlig kan du sikre deg en lavere pris. På den annen side kan det å vente til siste øyeblikk noen ganger resultere i rabatterte priser. Hvis et bilutleiefirma har et overskudd av biler, kan de tilby rabatterte priser for å oppmuntre folk til å leie dem. Denne strategien kan imidlertid være risikabel, ettersom du kanskje ikke finner den leiebilen du ønsker i siste liten. For å få den beste avtalen, bør du vurdere å bestille midt i uken i stedet for i helgene, da helgeleie har en tendens til å være dyrere.

Unngå henting/levering på flyplassen

En av de største feilene folk gjør når de leier bil, er å hente eller levere den på flyplassen. Bilutleiefirmaer tar ofte en ekstra avgift for å gjøre det enklere å hente og levere bilen på flyplassen. Vurder å hente leiebilen fra et sted som ligger litt lenger unna flyplassen. Du kan kanskje spare penger ved å ta taxi eller offentlig transport til leiebilen. Hvis du absolutt må leie fra flyplassen, prøv å unngå bilutleiefirmaer på stedet. Bilutleiefirmaer utenfor flyplassen kan ligge litt lenger unna flyplassen, men de har ofte lavere priser.

Bruk rabattkoder og kuponger

Det finnes flere måter å spare penger på leiebil ved å bruke rabattkoder og kuponger. Ta kontakt med arbeidsgiveren din eller yrkesorganisasjonene du tilhører; de kan ha spesielle rabattkoder tilgjengelig for ansatte eller medlemmer. Registrer deg for leiebilselskapets nyhetsbrev på e-post for å motta kuponger og eksklusive tilbud. Prøv å bestille leiebilen din gjennom et kredittkort som tilbyr leiebilforsikring; noen kredittkort tilbyr også rabatter på leiebiler.

Andre måter å spare penger på leiebil

I tillegg til tipsene som er skissert ovenfor, er det flere andre måter å spare penger på leiebil:
  • Vurder å leie en mindre bil. Kompakte biler er ofte mye billigere å leie enn større biler og kan spare deg for penger på bensin.
  • Forhåndsbetal for leiebilen din. Noen bilutleiefirmaer tilbyr rabatter hvis du forhåndsbetaler for leiebilen når du bestiller.
  • Ta med din egen GPS eller bruk smarttelefonen din til navigasjon i stedet for å leie en GPS fra bilutleiefirmaet.
Avslutningsvis krever det litt research og planlegging for å få de beste tilbudene på leiebil, men det er definitivt verdt innsatsen. Ved å følge disse tipsene kan du spare penger på leiebilen og bruke de ekstra pengene på andre aspekter av reisen.

Plan du site